Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde

Puolustusministeriö on viime vuosina myöntänyt useita asevientilupia Lähi-idän maihin. Aseviennin osa-alueita ovat: Kranaatinheittimet, maa-ajoneuvot, Ilma-alukset, varusteet, panssarointi- ja suojausvarustus, elektroninen sodankäynti, ampumatarvikkeet, tarkkuuskiväärit- ja varusteet. Suomen kumppaneita Lähi-idässä ovat Arabiemiraatit, ja Saudi-Arabia, jotka käyvät sotaa Jemenissä. Vuonna 2016 Suomi vei sotatarvikkeita maailmalle yhteensä 133,4 miljoonan edestä, joka on 62,7 prosenttia koko viennin arvosta. Patria toimitti myös Arabiemiraatteihin 40 AMV 8×8-miehistönkuljetusvaunua. Lähi-idästä tuli samalla Suomen aseviennin ykköskohde, koska alueella riittää aseille kovaa kysyntää. Epävakaus Lähi-idässä kasvaa koko ajan, ja konfliktit Syyriassa, Jemenissä ja Libyassa ovat saaneet maat lisäämään varustustaan. Suomella on hallussaan kyseenalainen aseiden vientiennätys. Suomi on väkilukuun suhteutettuna maailman 13. suurin aseviejä. Maailman suurimmat aseiden toimittajat löytyvät Yhdysvalloista, Venäjältä, ja pohjoisen suuresta asekauppiaasta Ruotsista. Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde ja Lähi-itään kohdistuva asemyynnin arvo lasketaan kymmenien miljoonissa. Rauhanjärjestöt ympäri maailman pitävät aseviennin kasvua Lähi-itään todella tyrmistyttävänä. Aseiden vienti Lähi-itään ruokkii voimakkaasti alueen epävakautta, eikä se lisää myöskään turvallisuutta siviiliväestön keskuudessa.

Suomi vie panssariajoneuvoja ja kranaatinheittimiä

Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde, joten kylvävätkö aseet mukanaan ainoastaan tuhoa, vai voiko aseita käyttää myös rauhanomaisesti? Mietitäänpä. Tiesitkö, että ampumaurheilu on hieno harrastus, ja urheiluammuntaa harrastavat pojat, ja tytöt, miehet ja naiset. Turvallisuus on ampumaurheilussa erittäin tärkeä asia, ja turvalliseen aseiden käsittelyyn ampumaradoilla kiinnitetään tarkkaa huomiota. Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde, mutta Suomessa on paljon myös tervehenkisiä ammuntaurheiluseuroja. Ammunnassa voi kehittyä hyvinkin nopeasti. Ammunta on omien kykyjen, taitojen sekä suoritukseen keskittymisen harjoittamista. aseviennin antaa ilmaiskierroksia, ja bonuksia peleihin, mutta ammunnan mielekkyys harrastuksena on koettava itse. Urheiluammunnan harrastamisen positiivisiin vaikutuksiin voidaan laskea muun muassa, oman kehon hyvä hallinta, tasapainon kehittyminen ja rauhoittuminen tarkkaan työskentelyyn, keskittymiskyvyn parantuminen, ja tarkkuuden paraneminen päivittäisissä toiminnoissa. Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde, ja asevienti jatkuvia sotia käyvään maanosaan, tuo esiin kysymyksen, mihin aseita todella käytetään. Ammunta lajina voi olla kuitenkin rauhanomaista ja rentouttavaa.

Aseiden toimittamisen jälkeen, kontrollia ei enää ole olemassa

Viime vuosina puolustusministeriö on myöntänyt useita asevientilupia Lähi-idän maihin. Suomi ei vie Venäjälle aseita, koska EU on asettanut maan asevientikieltoon. Aseviennin osa-alueita ovat: Ilma-alukset, Kranaatinheittimet, maa-ajoneuvot, varusteet, panssarointi- ja suojausvarustus, elektroninen sodankäynti, ampumatarvikkeet, tarkkuuskiväärit- ja varusteet. Kontrolli kansainvälisissä asekaupoissa on loppukäyttäjän vastuulla. Suomen kauppakumppani antaa käytännön sopimuksensa siitä, ettei aseita kaupata eteenpäin ilman Suomen lupaa, ja niitä säilytetään asianmukaisesti. Tulevatko Lähi-idän valtiot sotimaan keskenään jatkossakin? Asiasta voidaan heittää ilmoille arvauksia, sillä valtioiden kehityksen ennakoiminen on kuitenkin vaikeaa. Lähi-idästä tuli Suomen aseviennin ykköskohde, tuleeko se olemaan sitä jatkossakin? Mitä kansainväliset rauhanjärjestöt ajattelevat Lähi-idän tilanteesta? Mitä ajattelee Suomi? Suomen hallitus on suunnitellut leikkaavansa rauhantyön määrärahoja kolmantena vuotena peräkkäin. Rauhantyön avustuksen poistaminen valtionavun piiristä on ollut viime aikoina hallituksen tavoitteena, kysymys herää, että liittyykö asia jollakin lailla kansainvälisiin asekauppoihin, ja niistä saataviin miljooniin? bonuskoodilla pelaaja saa monia etuja nettikasinoilla pelatessaan, mutta mitä etua Suomelle on yhä kiihtyvästä aseidenviennistä. Kaiken takana on siis vain, ja yksinomaan raha.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation