9 legendaarista ampumiskohtausta elokuvista – oletko jo nähnyt nämä leffat?

Ampuminen on olennainen osa elokuvia ja arkipäivää elokuvien kohtauksissa. Joissakin leffoissa ampumiskohtaus on kuitenkin toteutettu erityisen hyvin ja mieleenpainuvasti. Lue tästä kohtauksista parhaat ja bongaa suosikkisi! Mikä leffa seuraavaksi katsottaisiin?

1

The Long Riders vuodelta 1980

Tämä länkkäri sisältää ammuskelukohtausten varsinaisen helmen, jossa oikean elämän veljekset (Kearchin veljekset Stacy ja James ja Carradinen veljekset David, Keith ja Bob) päätyvät pankkiryöstön päätteeksi ammuskelemaan ja räjähtelemään verisesti. Veri lentää hidastetusti kuin unelma ja onpa kohtauksessa myös hidastettuja hevosia hyppimässä lasin läpi.

2

Shoot ’em Up vuodelta 2007

Tämä toimintaleffa saa räjähtävän alun, sillä lajityypillensä epätyypillisesti se alkaa suuresta paukusta. Tyylikkäästi toteutettu ammuskelukohtaus avaa loistavan leffan ja saa katsojan haluamaan enemmän. Katsoja tietää heti millaista herkkua on luvassa, kun Clive Owenin tähdittämä Smith tappaa ihmisen porkkanalla, ja tilanne eskaloituu ammuskeluksi. Tämä on vain alkuviettelyä ja aloittaa helkkarinmoisen hyvän leffan.

3

Macgruber vuodelta 2010

Tämän leffan ammuskelukohtaus ei ehkä ole tyylikkäintä sorttia, mutta sitäkin hauskempi. Lajityypilleen ominaisesti leffa sisältää kunnon toimintasankarin, joka leikkaa ihmisten kurkkuja auki pyssyn avulla, mutta saadessaan käsiinsä puoliautomaattisen aseen, ovat helvetin portit auki, ja niin on myös komedian virta.

4

The Way of the Gun vuodelta 2000

Leffan juonessa saattaa olla hevosenmentäviä aukkoja, mutta tämän toimintaelokuvan ohjaaja on jo aikaisemmin todistanut kykynsä luoda kivikovaa toimintaa. Varsinkin elokuvan päättävä finaaliammuskelu on unohtumatonta sorttia ja saa katsojan vallan kyyristymään jännityksestä.

5

The Wild Bunch vuodelta 1969

Loppukohtauksena nähtävä finaaliammuskelu saattaa vaikuttaa nykykatsojasta kesyn oloiselta, mutta 60-luvun lopussa tämä länkkäri oli varsinainen verisuihku. Ammuskelun tarkoitus ei niinkään ole viihdyttää, mutta se todellakin onnistuu viemään katsojan keskelle kaaosta ja verilöylyä. Tästä ei hevillä selvitä ilman kunnonapulainaa vaikkapa Sambla Soumi.

6

Captain America: The Winter Soldier vuodelta 2014

Supersankarit ja ammuskelu eivät perinteisesti kuulu yhteen, ammuskelu kun on ehkä hiukan inhimillistä, mutta Captain Americalla on tunnetusti armeijataustaa, mikä selittää yhteyden. Supersankareiden tiimin taistellessa mekanisoitua supersotilasta ja hänen joukkojaan vastaan tulee heidän armeijakoulutuksensa takuulla käyttöön. Tästä leffa saa särmää, joka on ehkäpä tuntunut puuttuvan aikaisemmista Avengers -sarjan elokuvista. Ammuskelu ei supersankarillisista piirteistään huolimatta menetä realistisuuttaan, mikä tekee siitä viihdyttävän myös todelliselle toimintafanille.

7

Dillinger vuodelta 1973

Tämän leffan tähti tunnetaan neo-länkkäreiden ammuskelukohtausten oikeutettuna kunkkuna. Hän ei ole varsinaisesti komea, vaan muistuttaa käytökseltään ja ulkonäöltään lähinnä oravaa. Ammuskelukohtauksissa hän kuitenkin muuntautuu kuin toiseksi mieheksi. Tämän elokuvan ammuskelu on yhtä aseiden juhlaa (lue lisää aseista ampujainliitto.fi), kun kokonainen talo ammutaan maan tasalle.

8

Hot Fuzz vuodelta 2007

Tätä teosta ei oikein voi määritellä toimintaa sisältäväksi komediaksi sen paremmin kuin komedialliseksi toimintaleffaksikaan, vaan leffa on näiden kahden lajityypin täydellinen hybridi. Ohjaaja on onnistunut kerrostamaan komediaa ja toiminta tasaiseksi kokonaisuudeksi, joka onnistuu pitämään molemmat genret pinnalla yhtä aikaa koko elokuvan ajan. Ammuskelukohtauksetkin on ladattu komedialla, mikä ei voisi selkeämmin tulla ilmi kuin Peggin ja Frostin näyttelemien hahmojen mennessä laittamaan kaupunkinsa maan tasalle ikuisiksi ajoiksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation