Näin vietät rennon leffaillan kotona – vinkit ampumisen ystäville

Mikäli edessä on vapaa ilta, eikä suunnitteilla ole lähteä metsästämään tai ampumaradalle, voi rentouttava koti-ilta tulla siinä tapauksessa kyseeseen. Useimpien kohdalla tähän tarkoitukseen toimii ohjelmanumerona loistavasti hyvä elokuva. Mukavan elokuvaillan voi helposti muuttaa loistavaksi elokuvaillaksi jo melko pienilläkin valmisteluilla. Seuraavassa jaetaan vinkkejä hauskan leffaillan järjestämiseen mukavasti kotona.

Tarjolla valtavasti hyviä elokuvia ampumisen ystäville

Jos ampumisharrastus on sinun juttusi, muodostuu kenties suurimmaksi haasteeksi elokuvien suhteen valinnan vaikeus. Tarjolla on valtavasti toiminnantäyteisiä ja aseita viliseviä laadukkaita elokuvia, joita tehtaillaan vuosi vuodelta lisää niin Hollywoodissa kuin muuallakin. Mikäli elokuvan valinta tuottaa hankaluuksia, kannattaa Netflixistä tai jostain muusta netin suoratoistopalvelusta valita kategoriaksi toiminta ja lähteä selailemaan eri vaihtoehtoja. Monet suoratoistopalveluiden katsotuimmat elokuvat ovat sisällöltään sellaisia, että ne todennäköisesti miellyttävät aseharrastajia.

Esimerkiksi James Bondit ovat klassinen ampumisesta kiinnostuneen valinta, sillä aseet kuuluvat niihin olennaisena osana. Luonnollisesti erilaiset villiin länteen sijoittuvat elokuvat sekä Tuntematon sotilas ja muut sotaelokuvat tarjoavat myös valtavasti silmänruokaa ammunnan ystäville, ja niistä voi valita itseään kiinnostavimmat esimerkiksi kuvatun aikakauden perusteella. Vanhoista klassikoista muun muassa Top Gun tai Kill Bill ovat monen aseharrastajan suosikkielokuvia, joten mikäli näitä ei ole aiemmin tullut nähtyä, kannattaa niitä vähintäänkin harkita leffaillan ohjelmanumeroksi. Myös Menetetty maa on ammunnan harrastajien keskuudessa paljon suitsutusta osakseen saanut elokuva.

Metsästämiseen tavalla tai toisella liittyviä elokuvia on niin ikään tehtailtu lukemattomia vuosien saatossa. Jos metsästys siis kiinnostaa, kannattaa siinä tapauksessa katsastaa tämänhetkinen tarjonta omasta suosikkisuoratoistopalvelusta. Suoranaisesti metsästystä käsitteleviä elokuvia ei välttämättä ole helppo löytää, mutta yksi hyvä vaihtoehto tässä kategoriassa on vuonna 2017 ilmestynyt jännityselokuva nimeltä Wild River.

Loihdi viihtyisä ympäristö elokuvan katselulle

Ei ole missään nimessä aivan samantekevää, katsooko elokuvaa paria tuntia tietokoneen äärellä epämukavassa asennossa, vai loihtiiko kotiinsa mahdollisimman mukavaa kotitekoista leffateatteria muistuttavat puitteet. Elokuvan katsominen on monin verroin nautinnollisempaa silloin kun se tapahtuu mukavassa asennossa ja viihtyisässä ympäristössä. Monessa kodissa parhaat puitteet elokuvan katselulle tarjoaa hämärä olohuone, jossa on mukava sohva tai nojatuoli. Kun huone on sisustettu yksinkertaisesti ilman liiallista tilpehööriä joka paikassa ja sisustus on väritykseltään selkeää, ei elokuvaelämystä häiritse mikään pieni yksityiskohta. Esimerkiksi mukava löhötuoli, muutama pehmeä tyyny, siisti valkoinen matto tai muu neutraalin värinen matto, ja pienet tavarat piilotettuina kaappeihin tai lipastoon muodostavat yhdessä mukavan neutraalin ja siistin kokonaisuuden elokuvan katselua ajatellen.

Valaistuksella on niin ikään suuri merkitys elokuvaa katsottaessa. Ei ole sattumaa, että elokuvateatterissa pimennetään valot juuri ennen elokuvan alkamista. Kun muu ympäristö on pimeänä, ei katsojan huomio herpaannu yhtä helposti. Elokuvasta saa näin ollen huomattavasti enemmän irti. Ennen elokuvan alkamista kannattaakin himmentää kodin valaistusta mahdollisimman paljon, joskaan pari kynttilää tai himmeä tunnelmavalaistus eivät ole lainkaan hassumpi idea viihtyisän tunnelman kannalta.

Eväät esille

Jokainen metsästäjä tietää oikeanlaisten eväiden tärkeyden. Metsällä voi tulla jano tai nälkä yllättäen, joten mukaan on pakattava aina hiukan välipalaa varmuuden vuoksi. Elokuvailtakaan ei ole täydellinen ilman naposteltavaa, joten ennen kuin asettaudut mukavasti sohvalle ruudun eteen, kannattaa kaupasta kipaista hakemassa itselle maittavia herkkuja, kuten popcornia, perunalastuja tai terveellisempänä naposteltavana vaikkapa vihannessuikaleita ja dippiä. Viihtyisä ilta on näin varmasti taattu!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation