Kännykkä kotiteatterina

Älypuhelimet ovat mullistaneet arjen 2010-luvulla ja nykyään niiden avulla voi tehdä jo vaikka mitä. Kaikista hyödyistä huolimatta älypuhelimet liitetään kuitenkin viihteeseen ja yksi yleisin viihteen muoto älypuhelimella ovat videot.

Puhelimien näytöt ovat viime vuosina suurentuneet osittain siitä syystä, että ihmiset ovat alkaneet seuraamaan erilaisia medioita yhä enemmän mobiililaitteella, ja siihen halutaan mahdollisimman suuri näyttö. Videoita katsellaan vaikkapa työmatkalla junassa tai sitten sängyssä ennen nukkumaan menoa. Kokonaiset elokuvakirjastot kulkevat mukanasi älypuhelimella ja katsottava ei takuulla lopu kesken. Mutta entä jos et ole vielä päässyt tähän mukaan? Ei hätää, sillä neuvommekin nyt sinua siihen, miten pääset alkuun ja miten muutat älypuhelimesi elokuvakirjastoksi.

Mahdolliset lisälaitteet

Pelkällä puhelimella pääsee jo pitkälle, mutta kannattaa muistaa, että elokuvien seuraaminen kännykällä on melko puuduttavaa, jos ei halua panostaa. mikäli seuraat sisältöä vaikkapa työmatkallasi, ei ole soveliasta huudattaa kännykkää muiden kuullen. Onkin siis tarpeen hankkia kuulokkeet. Jos akku ei kestä, voi olla tarve lisävirralle; se kulkee näppärästi mukana varavirtalähteessä.

Erilaisia tarvittavia lisäosia on saatavilla tekniikkaosat-verkkokaupasta. Kaiken tarvittavan saa samalla kertaa ja yhtiö toimittaa myös älypuhelimien varaosia, joiden avulla esimerkiksi puhelimen näytön tai akun vaihtaminen käy näppärästi itse. Tekniikkaosat varmistaa, että kaikki varaosat ja lisälaitteet sopivat juuri sinun puhelimeesi ja että toimitukset hoituvat nopeasti ja turvallisesti.

Mikäli katselet elokuvia kotonasi, voi olla tarvetta katsoa vähän suuremmalta näytöltä kuten vaikkapa televisiosta, mutta siinä ei ole samaa palvelua kuin, minkä latasit kännykkään. Ei hätää, sillä Tekniikkaosat-verkkokaupasta on saatavilla laitteet siihen, että niin sanotusti peilaat kännykän näytön TV-ruudulle. Tämä toimii langattomasti usein wifin kautta siten, että yhdistettyäsi älypuhelimen voit seurata elokuvaa isommalta näytöltä, vaikka televisiosi ei olisikaan mikään älytelevisio.

Mistä elokuvia pääsee seuraamaan?

Erilaiset suoratoistopalvelut sopivat loistavasti elokuvien ja sarjojen seuraamiseen kännykällä. Suomen suosituimpien palveluiden joukkoon kuuluvat Netflix ja Yle Areena. Niitä on kuitenkin muitakin ja uusia tulee aina tasaiseen tahtiin. Ideana on kuitenkin aina se, että maksat kuukaudessa jonkin sovitun summan ja saat vastineeksi katsoa palvelusta sen tarjoamia elokuvia ja sarjoja. Tarjonta vaihtelee palveluiden mukaan ja yleensä jollain tietyllä elokuvalla tai sarjalla pyritään vetämään uusi katsoja mukaan. Suoratoistopalvelu vaatii nettiyhteyden toimiakseen, joten kannattaa pitää laitteen wifi päällä.

Älypuhelimen sovelluskaupasta löytyy oma sovelluksensa kaikille suoratoistopalveluille ja ne on optimoitu juurikin kännykän näytölle: teksti on selkeää ja ja kuvakkeet ovat sen verran isoja, että niihin varmasti osuu. Sovellus myös yleensä tarjoaa mahdollisuutta peilata TV-ruudulle, mikäli se on mahdollista.

Erilaisten palveluiden kautta pääsee myös kokoamaan täysin omanlaisen elokuvakirjastonsa. Esimerkiksi YouTube ja iTunes Store myyvät tai vuokraavat elokuvia. Mikäli ostat jonkun elokuvan saat valita, ostatko sen SD- vai HD-kuvanlaadulla ja sen jälkeen elokuva pysyy kirjastossasi ikuisesti ja pääset katsomaan sitä koska vain huvittaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation