Upeaa vaatetusta elokuvissa

Elokuvissa nähdään monesti upeita vaatetuksia, sillä jotkut juonet vaativat sen, että elokuvia varten pukeudutaan upeasti. Maailmalla onkin listattu elokuvien parhaimpia vaatekaappeja. Kuten arvata saattaa, esimerkiksi Sinkkuelämää keikkuu tuolla listalla. Sinkkuelämää-elokuvan Carrie on monen ihailema naismalli, joka pukeutuu todella naisellisesti ja jolla luonnollisestikin on kaikkien haaveilema vaatekaappi. Elokuvissa Carrien tyylisten henkilöiden vaatetus on mietitty viimeisen päälle. Kyseisen tyylin luominen vaatii sen, että takana on muodista innostunut henkilö, joka osaa hahmottaa roolihahmon luonteen ja luoda hänestä persoonallisen hahmon.

Näyttelijöiden vaatettaminen elokuviin on siis hyvin vaativaa työtä, joka vaatii rautaisen ammattilaisen. Toki myös sellaiset kohtaukset, joissa vaatteilla ei ole niin väliä, ovat merkityksellisiä. Elokuvissa jokaisella yksityiskohdalla on nimittäin aina väliä. Olipa roolihahmolla päällään vaikka käytännölliset ja mukavat trikoot, tulee vaatetuksen silti sopia roolihahmon habitukseen. On siis tärkeää, että trikoot ovat juuri oikean väriset ja sopivat muuten roolihahmon asuun. Ihan kaikilla vaatekappaleilla onkin tarkoituksensa elokuvissa. Katsotaanpa seuraavaksi, missä elokuvissa voi nähdä upeaa vaatetusta.

Hurmaavaa väriloistoa ja tyylikästä eleganssia

Elokuvia on laidasta laitaan, joten myös vaatetuksia löytyy moneen lähtöön. Entisaikoihin perustuvat elokuvat sisältävät monesti sellaista pukuloistoa, että on hankala pistää paremmaksi. Satoja vuosia sitten naisten puvut olivat rönsyileviä ja näyttäviä. Vaatturin täytyy pystyä ompelemaan puku, joka sopii vaikka 1800-luvun naiselle. Se ei ole helppoa, mutta tuollaisia pukuja on nähty monissa elokuvissa. Esimerkiksi Tyttö ja helmikorvakoru on hyvä esimerkki kyseisestä puvusta. Tuossa elokuvassa vaatteilla oli merkittävän suuri rooli.

Uudemmat muotimaailmaan sijoittuvat elokuvat taas keskittyvät muotiin ja nimenomaan uudempaan 2000-luvun jälkeiseen muotiin. Hyvä esimerkki tällaisesta on Paholainen pukeutuu Pradaan. Tuossa elokuvassa seurataan nimenomaan muotimaailmaa ja sitä, miten muodista piittaamattomasta naisesta tulee muotilehden johtajan assistentti ja hän alkaakin omaksua muotimaailman omakseen. Elokuvan vaatetus sai aikanaan paljon kiitosta osakseen, sillä siinä vaatteet olivat pääosassa. Kaikesta huomasi, että elokuvan vaatetukseen oli käytetty paljon aikaa. Sama pätee Himoshoppaajan salaiset unelmat -elokuvaan, jossa päähenkilö Becky rakastaa muotia ja uusia vaatteita.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation