Sota ja osakekauppa

Sodan uhka tuntuu olevan jatkuvaa aina jossakin osassa maailmaa, ja koko maailmanrauhan aikaan saaminen näyttää valitettavasti olevan toiveajattelua. Maailman aseteollisuus tietysti kiittää tästä tilanteesta, ja konfliktien uhka nostaakin kyseisellä toimialalla toimivien yritysten kursseja. Tällä hetkellä maailma tuntuu olevan varsin räjähdysherkässä tilassa, jota useimmat seuraavat kauhulla ja pieni pelko takaraivossaan. Aseita ei kuitenkaan käytetä pelkästään sotimiseen ja tappamiseen, vaan niitä voidaan käyttää myös rauhanomaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi ampumaurheilussa. Toisin kuin usein mielletään, ampumaharrastus sopii varsin pienillekin lapsille, eli harrastuksen voi aloittaa jo hyvinkin nuorella iällä. Paikalliset ampumaurheiluseurat tarjoavat mahdollisuuden lajin aloittamiseen. Yleensä lajin harrastaminen aloitetaan ilmapistoolilla tai -kiväärillä edeten sitten taitojen karttuessa haulikoihin ja ruutiaseisiin. Ampumakoulussa aloittelijoille opetetaan oikea suhtautumistapa sekä aseisiin että ampumaurheiluun. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki kiinnostuneet, niin lapset, vanhemmat kuin isovanhemmatkin.

Aseteollisuuden kurssit seuraavat maailmantilannetta

Monet aseiden kanssa tavalla tai toisella toimivat seuraavat myös alan talousnäkymiä ja kurssikehitystä. Osakesijoittaja voi olla yhtä hyvin ammunnan harrastaja kuin armeijan kantahenkilökuntaan kuuluva, työkseen aseiden kanssa toimiva henkilökin. Yhteistä heille on, että aseet ja ampuminen kiinnostavat ainakin jollakin tasolla. sodan uhka nostaa asevalmistajien kursseja, jolloin voi olla järkevää sijoittaa kyseisten yhtiöiden osakkeisiin omasta taustasta tai harrastuneisuudesta riippumatta. Taloudellisesti turvattu tulevaisuus ja osaketuotot kun eivät riipu siitä, minkä yhtiön osakkeita omistamalla ne on hankittu. Usein ollaan kuitenkin kiinnostuneita hankkimaan sellaisten yritysten osakkeita, joiden tuotteet tunnetaan jollakin tavalla. Niinpä ammunnan harrastajalle onkin luontevaa hankkia aseteollisuusyritysten osakkeita. Nykyisenä epävarmana aikana, jolloin konfliktit tuntuvat seuraavan toistaan, seurataan asevalmistajien kurssikehitystä maailmalla tarkkaan. Tietyt artikkelit ja sijoitusneuvojat ovatkin sitä mieltä, että aseteollisuuteen kannattaa nyt sijoittaa. Koska sijoittamisessa haetaan aina tuottoja, kannattaa punnita eri vaihtoehtoja, ja miettiä esimerkiksi, kannattaako jättää joidenkin tiettyjen teollisuudenalojen osakkeita ostamatta ideologisista syistä vai hakeko rahalleen parasta vastinetta.

Oman talouden suunnittelu kannattaa aina

Jokaisella meistä on oman talouden tulot ja menot hoidettavanaan, eli tuo rahamäärä, joka käytetään jokapäiväiseen elämään. Joskus tulee kuitenkin eteen tilanteita, joissa omat taidot tai aika ei riitä selvittämään esimerkiksi otettavan lainan kokonaiskustannuksia. Tähän pulmaan löytyy nykyisin helposti apua, esimerkiksi netistä löytyvät Lainalaskuri ja Korkolaskuri. Laskureilla on helppo tarkistaa millaiseksi tietylle ajanjaksolle otettavaksi suunnitellun lainan kuukausierät muodostuvat. Tai paljonko maksettavan koron määrä muuttuu laina-ajan lyhentyessä tai pidentyessä. Oman talouden suunnittelussa tästä on suuri apu. Lainaa ei tule otettua turhan heppoisin perustein, kun näkee kaikki siihen liittyvät sivukulut ja toisaalta taas on helppo arvioida omaa maksukykyään, kun kuukausierän suuruuden näkee heti. Taloudestaan tarkkaa huolta pitävää kiinnostaa, onko järkevää ottaa lainaa tietylle ajalle vai olisiko parempi sittenkin säästää ja siirtää hankintaa tuonnemmaksi. Laskurit auttavat sen kokonaiskuvan hahmottamisessa, jonka perusteella päätökset on helppo tehdä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation