Aseteollisuus vahvassa nousussa maailmalla

Kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi, jotkut uskoivat, että tietyt teollisuudenhaarat hyötyivät tästä merkittävästi. Yhden nousijan arveltiin olevan aseteollisuus. Mitä aseteollisuus on, mitkä osa-alueet siihen kuuluvat? Ja millä tavalla aseet voivat olla harrastus tavalliselle perheelle? Aseteollisuus on suuri teollisuudenhaara maailmalla. Myös Suomessa on jopa 80 aseteollisuusyritystä. Aseteollisuuteen on mahdollista myös sijoittaa, koska aseteollisuusyritykset ovat yleensä pörssiyhtiöitä. Nämä yritykset ovatkin monen sijoittajan mielenkiinnon kohteena. Aseteollisuudella on kuitenkin myös toinen puoli. Ampuminen on monelle myös rakas harrastus, jonka parissa voi puuhata ympäri vuoden. Urheiluammuntaa voivat harrastaa kaiken ikäiset ja sekä naiset että miehet. Ampuminen voi siis olla koko perheen yhteinen harrastus, vaikkapa viikonloppuisin. Parhaiten tämän harrastuksen alkuun pääsee ampumaseuroissa, joita on paljon ympäri Suomea. Ampumaseurassa alkeet opetellaan turvallisissa puitteissa ja kokeneen opettajan johdolla, joten harrastuksen aloittaminen on helppoa.

Aseteollisuus kiinnostaa sijoittajia

Aseet ja aseteollisuus ovat keskustelun aihe, joka herättää aina voimakkaita tunteita suuntaan ja toiseen. Monet uskovat, että Donald Trumpin valinta vei aseteollisuuden nousuun ja muiden pörssiyhtiöiden osakkeet vastaavasti laskivat USA:n presidentin vaalien yhteydessä. Tapahtuiko näin ja oliko tämä nousu vain hetkellistä? Tällä hetkellä jotkut tahot nimittäin väittävät, että aseteollisuudenhaara olisi nyt jopa laskusuhdanteessa. Joka tapauksessa aseteollisuuden saama huomio on saanut luonnollisesti myös sijoittajien mielenkiinnon heräämään ja siksi aseteollisuuden suuriin yrityksiin sijoitetaan varoja entistä enemmän. Aseteollisuuden tuotteisiin kuuluvat varsinaisten aseiden lisäksi myös esimerkiksi erilaiset ohjukset ja ammukset sekä sotilaslentokoneet. Myös erilaiset, aseisiin liittyvät järjestelmät kuuluvat yhtenä osana aseteollisuuteen. Maailman suurimpia aseiden viejämaita ovat edelleen Yhdysvallat ja Venäjä, mutta myös Kiinan merkitys aseiden viejämaana on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana. Se on lähes tuplannut oman osuutensa tällä teollisuuden alalla viimeisten vuosien aikana. Seuraavat vuodet tulevat näyttämään sen, mihin suuntaan aseteollisuus on jatkossa menossa ja kiinnostaako se sijoittajia myös tulevaisuudessa.

Urheiluampuminen voi olla koko perheen harrastus

Ampuminen voi olla kuitenkin myös koko perheelle mielenkiintoinen harrastus. Laji voi kehittää monenlaisia taitoja, sillä se parantaa merkittävästi esimerkiksi kehonhallintaa sekä keskittymiskykyä. Hyvä paikka aloittaa harrastus on paikallinen ampumaseura, sillä sieltä saa hyvät eväät lajin harrastamiseen. Itse asettakaan ei välttämättä tarvitse hankkia heti, sillä monelta seuralta on mahdollista lainata sellaista. Lajia aloittelevat käyttävät ampumiseen usein joko ilmapistoolia tai -kivääriä. Kumpaankaan näistä ei tarvita vielä aseenkantolupaa. Jos harrastuksen myötä haluaa hankkia ruutiaseen, siihen tarvitaan lupa. Yksi varustehankinta kannattaa kuitenkin tehdä jo heti harrastuksen alussa. Hyvät kuulosuojaimet on syytä hankkia omaksi mahdollisimman pian, sillä korvien suojaaminen on erittäin tärkeää tässä lajissa. Muita varusteita lajissa ei välttämättä vaadita ja radalle voi lähteä hyvin rennoissa vaatteissa. Harrastus antaa myös hyvät mahdollisuudet kehittyä eteenpäin ja jopa kisata. Kisoja on tarjolla laidasta laitaan ja niitä järjestetään usein. Vaikka monet suhtautuvatkin aseisiin melko kielteisesti, urheiluampuminen voi olla hyvä harrastus monelle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation