Oikeat jalkineet ampujalle

Vaikka moni urheilija ja harrastaja sanoo, että urheilussa kyse on taidoista eikä välineistä, on oikeilla jalkineilla ja muillakin varusteilla merkitystä suoritukselle. Ilman kunnon tukea antavaa vaatetusta ei kilpa-ampuja pääse samaan suoritukseen kuin kunnon ammattilaisvarusteilla, jotka antavat vakautta tähtäykselle ja keskittymiselle.

Jos värikuula-ammuntaan lähtee ilman suojuksia, tulee taistelun jälkeen osallistuja takaisin mojovin mustelmin ja ruhjein koristeltuna. Ja metsästäjän on aivan turhaa lähteä metsälle ilman, että varustautuu sään ja maaston mukaan oikein. Ampumalajien pariin halajavan tulee siis aloittaa oikeiden jalkineiden ja varusteiden hankinnasta, ennen kuin pääsee itse lajin pariin.

Keskity ja tähtää oikeaan kohteeseen
Ase on ampujalle toki se tärkein työväline, mutta kuten kaikki armeijan käyneet tietävät, tulee ensimmäisenä huomio kiinnittää jalkoihin, jotka marssijaa kuljettavat. Hiertävät jalkineet tai kengät, jotka eivät anna tukea tuottavat vain tuskaa, eikä silloin keskittymisestä itse suoritukseen tule mitään. Laser- tai vaikkapa splatter-ammuntaa harrastaessa voi oikea jalkine-valinta olla Converse-kengät.

Jos ampumalajin harrastaja puolestaan suuntaa vaikkapa jousiammuntaradalle, on lajille tyypilliset jalkineet se ainoa oikea valinta. Hiihtoladulle on turha mennä lenkkareissa, vaikka ampuisikin pelkkiä täysosumia ja hirvimetsälle ei kannata suunnata piikkareissa. Jo maalaisjärjellä pääsee hyvin alkuun, mutta lajin kokeneita harrastajia kannattaa kuunnella, kun lähtee harrastamaan ampumalajia tosissaan.Childs Sneakers

Kuinka valita ne oikeat varusteet
Jokaiselle harrastukselle on olemassa lajityypilliset jalkineet, joita ostaessa tulee miettiä kuinka paljon kenkiin on valmis panostamaan. Eri verkkokaupat ja kivijalkamyymälät tarjoavat laajan valikoiman, josta omansa valita. Ennen kauppaan marssimista on syytä kuitenkin tehdä taustatutkimusta ja vertailla eri merkkejä, tuotteiden ominaisuuksia ja hintahaitaria. Varsinkin erikoisjalkineissa merkillä on myös väliä ja monesti kyseiset jalkineet kestävät pidempään kuin halvempi vertailutuote.

Juoksuun kengissä on tarjolla laaja skaala mistä valita mieleisensä, mutta paljon kilometrejä tililleen keräävä tietää, ettei juoksukengissä juosta kuin enintään vuosi kerrallaan. Aseharrastajalle taas samat jalkineet saattavat olla hyvä kumppani radalle ja maastoon vuodesta toiseen ja monesti ne muotoutuvat pidemmän käytön jälkeen vasta täysin käyttäjän jalkaan. Koska jokaisen jalat ovat erilaiset, kannattaa liikkeessä tiedustella jalka-analyysin mahdollisuutta, jotta oikeanlainen tuki ja koko löytyvät kivutta.

Oli laji siis mikä hyvänsä on syytä tutustua varusteisiin, joita päälleen pukee ja tiedustella eri asiantuntijoilta – niin myymälöistä kuin keskustelupalstoiltakin kuinka valita oikeanlaiset jalkineet kyseiselle lajille. Sitten vain popot jalkaan ja menoksi!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saturation